fbpx

NU TE LASA PACALIT! Afla si tu cum sa nu dai banii degeaba pe apometre!

si BONUS “de unde vin diferentele”!!!

Cu totii stim ca interesul si nemultumirile care ne fac sa ne gandim serios la inlocuirea contoarelor de apa vechi din apartamente sunt generate de neconcordanta dintre cantitatea de apa inregistrata de contoarele de bransament si suma cantitatilor inregistrate de cele din apartamente… Noi le numim generic “diferente”.
Au fost efectuate nenumarate studii la nivel European si National care s-au concluzionat cu identificarea principalelor cauze ce duc la aparitia acestor “diferente”, acestea fiind de doua feluri.
Unul tine de comportamentul proprietarilor care prin diferite metode de fraudare(citire eronata voit, by-pass, influentare magnetica, defectarea intentionata, blocarea contoarelor, etc.) utilizeaza apa fara a se inregistra cu acest consum. Am vorbit si detaliat majoritatea din aceste metode in articolele precedente si pe www.apometrebrasov.ro.
Celelalte cauze sunt:
– pierderi in subsol sau pe coloanele de alimentare interioare, fisuri, lipsa etansitatii etc.
– erori de citire si aici enumeram citirea contoarelor din apartament la o data diferita de data citirii a celor de bransament, rotunjirea indexului(de obicei in minus) si citirea eronata involuntara.
– si nu in ultimul rand, poate cea mai importanta cauza – caracteristicile tehnice si metrologice a contoarelor din apartament.
Un element esential , care de multe ori nu este specificat de producatorii contoarelor din comert, este sensibilitatea acestora care este exprimata prin debitul de pornire sau pragul de sensibilitate. Acest aspect este strans legat de clasa de precizie din care fac parte contoarele. Cu alte cuvinte este normal sa existe diferente daca in cazul contorizarii bransamentului se foloseste un contor cu o clasa de precizie superioara( ex. Clasa C) fata de cele din apartamente(clasa B sau A).
De aceea inlocuirea contoarelor ar trebui facuta cu aceste contoare clasa metrologica C echipate cu sistemul intelligent de transmitere la distanta si inregistrare alarme/erori care elimina toate posibilitatile de frauda. Afla mai multe pe www.apometrebrasov.ro
Deasemenea exista mitul ca sunt scumpe. Suna sau cere oferta pe www.apometrebrasov.ro si o sa ramai surprins ca achizitia si montajul unui astfel de apometru intelligent clasa metrological C are un cost foarte apropiat de cel al unui contor clasic, clasa B, la care se adauga manopera de montaj si sigilare.
Alege intelligent! www.apometrebrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *